eotvoskollegium

Miért az SZTE? Nyüzsgő kollégium vagy inkább albérlet?

Tanulj Te is a Szegedi Tudományegyetemen, hazánk egyik legrangosabb felsőoktatási intézményében! De miért éppen az SZTE? Az okok közül egy: a jól felszerelt és megfizethető szálláslehetőségek.


A kollégiumi bizottság tagjaként magam is részt veszek a programok szervezésében. Kiemelném az évszakhoz, ünnepekhez kapcsolódó eseményeket, mint például a farsangot, Mikulást, halloweent. Továbbá lehetőségem van bizonyos sporttevékenységekre is a kollégium keretén belül, ilyen a pingpong vagy a póker. Rendezünk házi versenyeket, valamint hagyományos megtartjuk a Teleki-napi vetélkedőt. Ezeken igen nagy számban vesznek részt kollégisták, ezáltal igazán jó közösség tud kialakulni. Ugyanebben segítenek minden tanév elején az elsősök számára szervezett ismerkedős programok”- nyilatkozta Jagos Erika a Teleki Blanka Kollégium lakója a Szegedi Egyetem Magazinnak.

Az SZTE-re felvételt nyert hallgatókat számos lehetőség és program várja a második otthonként szolgáló karközi és kari kollégiumokban, de a szegedi albérletkínálat is igen széles körű. Aki az SZTE-re jelentkezik, számos színvonalas, ugyanakkor megfizethető szálláslehetőség közül választhat. Az egyetem öt karközi kollégiumában a különböző karok különböző szakos hallgatói köthetnek egymással ismeretséget, barátságot. Több mint 800 férőhelyes az egyetem legnagyobb kollégiuma, a Károlyi Mihály Kollégium. A belvárostól távolobb felújított épületben színvonalasan felszerelt apartmanok várják a lakókat az Öthalmi Diáklakásokban. Újszeged parkos környezetében várja lakóit a tízemeletes Herman Ottó Kollégium és a Móra Ferenc Kollégium. A belvárosban fekvő Eötvös Loránd Kollégium nem csupán szálláshelyet, hanem szellemi közösséget is jelent. A Szegedi Tudományegyetem karai közül hatnak saját kollégiuma van: az Általános Orvostudományi Kar Apáthy István Kollégiuma és az id. Jancsó Miklós Kollégiuma a belvárosban található. A klinikákhoz közel a Semmelweis utcában várja lakóit a Gyógyszerésztudományi Kar Semmelweis Ignác Kollégiuma. Szintén a belvárosban található a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Teleki Blanka Kollégiuma közel a kar főépületéhez és a József Attila Tanulmányi és Információs Központhoz. Újszeged kertvárosi részében található az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar nyolcemeletes Madzsar József Kollégiuma, a belvárosban a háromszintes Béke Utcai Kollégium szobái várják az egyetemistákat. Háromágyas szobákkal várja vendégeit a Mérnöki Kar Kollégiuma, mely a Kollégiumi úton található. Hódmezővásárhelyen, a Mezőgazdasági Kar Kollégiumában két- és háromágyas szobák állnak a hallgatók rendelkezésére. Az SZTE kollégiumaiba való jelentkezés elektronikus úton, az úgynevezett MODULO rendszerben történik. A kollégiumi díj mind a karközi, mind a kari kollégiumokban tízezer forint körüli összegre rúg, így árkategóriában ez mondható a legolcsóbb szálláshelynek.  

Aki inkább albérletet választana, annak érdemes a Déli Apró hirdetőújságból vagy az online egyetemi albérletkeresőn (http://www.un1v.hu/alberlet) tájékozódni, illetve az egyetemi albérlet-közvetítő facebookos oldalát (https://www.facebook.com/szte.alberlet) felkeresni. Kiadó szobákat már tizenötezer forint plusz rezsi áron találhatunk, míg a másfél, kétszobás albérletek negyvenötezer forintba kerülnek.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Frech DánielFrech Dániel – ÁJTK – jog

Úgy gondolom, hogy az egyetemen nagyon családias a légkör, nagyon közvetlenek és segítőkészek az oktatók. Nem is meglepő, hogy mindig előkelő helyeken szerepelünk az országos megmérettetéseken. Ugyanakkor Szeged miatt is érdemes ide jönni tanulni, hiszen nagyon szép, tiszta és rendezett ez a város.





Iszak KrisztianIszak Krisztián – BTK, szociológia

Egyáltalán nem bántam meg, hogy a Szegedi Tudományegyetemre jelentkeztem, ugyanis a képzés itt sokkal gyakorlatiasabb, mint más egyetemeken. Minden tavasszal részt kell vennünk élesben egy kérdőíves kutatásban, ami a Szeged Studies nevet viseli. Így saját bőrünkön tapasztalhatjuk meg a szakma szépségeit, és hogy mennyi és milyen munka áll egy komplett kutatás lebonyolításában, kivitelezésében. Úgy gondolom, ezáltal egy igazán gyakorlatias tudást kapunk meg.






További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.