Szegedi Tudományegyetem, Zeneművészeti Kar  Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  SZTE ZMK hírarchívum  --  SZTE ZMK 2013. október

JFA hallgatói jogsegélyszolgálat

JFA

Az Alapítvány célja, hogy jogi segítségnyújtást biztosít a hallgatók és a Szegedi Tudományegyetemre jelentkezők részére.

2013. október 24.

 A felsőoktatás, ezen belül is az ifjúságpolitika tudományos, jogi, valamint adminisztratív hátterének biztosítása. Ennek keretében kutatásokat végez a hallgatók szociális, kulturális, szakmai hátterének feltérképezése érdekében; ezek alapján ajánlásokat, programokat fogalmaz meg. Az Alapítvány tevékenysége során foglalkozikjogszabályok értelmezésével, jogi szakmai anyagok és összefoglalók elkészítésével, szerződések és okiratok előkészítésével, véleményezésével, szabályzatok egyeztetésével, megfogalmazásával, testületi ülések jogi és adminisztratív előkészítésével, általános együttműködéssel segíti a hallgatói érdekképviseleti tevékenység megfelelő színvonalú ellátását, különösen a hallgatói önkormányzatok munkáját. Összegzi és értékeli a beérkező hallgatói problémákat, megkereséseket; a felsőoktatási és további jogok érvényesítése érdekében eljárásokat kezdeményez, felhívja a nyilvánosság figyelmét egyes kiemelt jogi kérdéskörökre.

Igyekszik kapcsolatot teremteni más hasonló szervezetekkel, kiemelten kezeli a hallgatói képviselet utánpótlásának biztosítását. Lehetőségeihez mérten támogatja más kutatócsoportok, kutatások létrejöttét, munkáját, a felsőoktatási intézmények képzéseinek széles körű népszerűsítését, egyetemi hallgatói programok megszervezését.

 

 

Elérhetőségek:

6723 Szeged, Szentháromság utca 34.

 

06-62/546-686

 

www.facebook.com/pages/JFA/438293012860652?ref=hl

 

jogsegely@ehok.u-szeged.hu

 

 

Fogadóórák:

Hétfőtől csütörtökig: 13-18-óráig

 

Pénteken:13-16 óráig