Szegedi Tudományegyetem, Zeneművészeti Kar  Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  SZTE ZMK hírarchívum  --  SZTE ZMK 2015. január

Snétberger Zenei Tehetség Központ csongrád megyei meghallgatása

Snetberg-Ferenc

2015. február 21. 10.00 SZTE Zeneművészeti Kar Fricsay Ferenc Hangversenyterem 6722, Szeged Tisza L. krt. 79-81.

2015. január 26.

A Snétberger Tehetségkutató Központ hagyományos évenkénti tehetségkutató meghallgatását 2015. február 21. szombaton 10 órakor tartja. A meghallgatás helyszíne: SZTE Zeneművészeti Kar Fricsay Ferenc Hangversenyterem. jelentkezni lehet a jelentkezes@snetbergerkozpont.hu címen. Online jelentkezés a központ honlapjáról lehetséges ide kattintva: ONLINE REGISZTRÁCIÓSnétberger Zenei Tehetség Központ bemutatása:


Missziónk egy erős, hazai és nemzetközi szinten egyaránt elismert, modellértékű iskolát teremteni, melyben a fiatal, hátrányos helyzetű roma zenei tehetségeket világszínvonalú képzés és mentorálás révén hozzásegítjük zenei karrierjük elindításához.

 

mzs_5251

A központ – Snétberger Ferenc roma származású, Liszt-díjas gitárművész szakmai irányításával – 2011.-től évente 60 tehetséges 12-20 éves roma fiatalnak nyújt lehetőséget zenei tehetségük kibontakoztatására. Az oktatók olyan elismert zenész-tanárok, mint Snétberger Ferenc, László Attila, Lukács Miklós, Farkas Rózsa, Oláh Tzumó Árpád, Lamm Dávid, Rozsnyói Péter, Barcza Horváth József, Mohay András, ifj. Balázs János, Lakatos György és olyan kiváló nemzetközi vendégelőadók, mint Paolo Vinaccia, Tony Lakatos vagy Roby Lakatos.

mzs_4374_2


A Snétberger Zenei Tehetség Központ korszerű épületegyüttese a korábbi felsőörsi diáktábor területén kapott helyet. A program iránti nemzetközi és hazai érdeklődést, elismerést bizonyítja, hogy a beruházást a Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2,7 millióeuróval, a magyar állam 0,5 millió euróval támogatja. A Nyílt Társadalom Intézet (OSI) is jelentős anyagi és szakmai segítséget nyújt a központ működéséhez. A szakmai program megvalósítását az Európai Szociális Alap is támogatja.
mzs_0236-3

Az intézet 10 éves működtetését a 2011. évi nyitást követően a Camp Europe Felsőörs Oktatási Közhasznú Nonprofit Kft. vállalta. A gyerekek számára az évi 12 hetes oktatás teljes mértékben ingyenes. Mivel a zenei tehetségek felkutatása és a nemzetközi színvonalú képzés költségei igen magasak, ezért különösen nagyra becsülünk minden – a társadalmi, gazdasági- és közélet szereplőitől érkező – támogatást.

Létrehoztuk a Snétberger Zenei Tehetség Alapítványt, melynek bevételei hozzájárulnak a zenei központ működési költségeihez, illetve hosszabb távon biztosítják a nálunk tanuló roma fiatalok zenei fejlődését, felemelkedését. Bővebb információ az alapítványról: www.snetbergerkozpont.hu/a_tehetseg_kozpont/alapitvanyunk

Intézményünk a felsőörsi Malomvölgy Oktatási és Szabadidő Központ területén működik, mely – a Snétberger Zenei Tehetség Központ 12 oktatási hetének kivételével – kiváló helyszíne lehet bármilyen céges vagy magánrendezvénynek. További információk: http://www.malomvolgy.hu

A Snétberger Zenei Tehetség Központ folyamatosan várja a dzsesszre, világzenére és klasszikus zenére is nyitott, hangszeren már játszó fiatalok jelentkezését. Kérjük, ha ismer olyan fiatalokat, akiket tehetséggondozó programunk érdekelhet, ajánlja figyelmükbe a Snétberger Zenei Tehetség Központot. forrás: www.snetbergerkozpont.hu