Szegedi Tudományegyetem, Zeneművészeti Kar  Ahol tudás és szándék találkozik

Információk  --  Hallgatóknak  --  Pályázati lehetőségek

SZTE Sófi József Ösztöndíj aktuális felhívás

sofi_logo

Pályázati határidő: 2014. február 12., 12 óra

A társadalmi felelősségvállalás területén adható legrangosabb állami kitüntetéssel (Kármán Tódor-díjjal) elismert SZTE Sófi Alapítvány célja a Szegedi Tudományegyetem tehetséges hallgatóinak anyagi támogatása ösztöndíjak által és teljesítményük erkölcsi elismerése.

A magyar felsőoktatás legnagyobb hallgatói elismerését jelentő Sófi Ösztöndíj az SZTE Szegedi Tehetségpont részeként működik, és eddig 12 millió forint tanulmányi ösztöndíjjal jutalmazta a szegedi egyetem legkiválóbb hallgatóit.

Ahogy az elmúlt 13 év során, ebben a tanévben is a szegedi egyetem nemzetközileg elismert professzoraiból, tudósaiból álló kuratórium bírálja el a pályázatokat és ítéli oda az ösztöndíjakat:

5 hallgató nyerheti el a fejenként 200.000 Ft értékű ösztöndíjat,

további 5 hallgató fejenként 50.000 Ft különdíjban részesül.

A pályázat feltételeit teljesíteni képes hallgatóknak már elsőévesként is érdemes megpályázni az ösztöndíjat, ugyanis a későbbi évek pályázatain mindez pluszpontokat jelent. Továbbá minden pályázó automatikusan a Sófi Tehetséggondozó Kör és az SZTE Szegedi Tehetségpont hallgatói közösség tagjává válik, s ezáltal jogosult lesz az alapítvány által nyújtott szolgáltatásokra: ingyenes jogi tanácsadás, kedvező banki és pénzügyi szolgáltatások, interdiszciplináris programokban való részvétel. A Sófi Tehetséggondozó Kör tagjai ingyenes és kedvezményes belépőjegyeket kapnak koncertekre, színházi előadásokra, múzeumi és képzőművészeti kiállításokra, sporteseményekre és egyéb rendezvényekre. Az ezzel kapcsolatos részletek megtalálhatók a www.sztehetseg.hu honlapon.

A pályázat feltételei:

1. Az alapítvány ösztöndíjait a Szegedi Tudományegyetem minden hallgatója megpályázhatja, aki BSc/BA, MSc/MA vagy osztatlan képzés bármelyik évfolyamán, nappali tagozaton, állami vagy költségtérítéses rendszerben tanul, és egy félévre vetített hagyományos tanulmányi átlaga 4,00 felett van az eddig elvégzett szemeszterek tekintetében. A pályázat benyújtásának feltétele még, hogy előzetesen regisztrálni kell a SZTEhetség honlapon

Pályázati határidő: 2014. február 12., 12 óra

 

hivatalos kiírás

pályázati űrlap