Szegedi Tudományegyetem, Zeneművészeti Kar  Ahol tudás és szándék találkozik

Információk  --  Hallgatóknak  --  Pályázati lehetőségek

Working Holiday Program

A koreai-magyar Working Holiday Program 2013. július 8-án lépett hatályba. A programnak köszönhetően a két ország 18 és 30 év közötti korosztályba tartozó állampolgárai összesen 1 évig (amely időtartam alatt többszöri beutazásra is van lehetőség a vízum érvényességi idejének lejártáig) tartózkodhatnak a másik állam területén, ahol szabadidős és művelődési tevékenységet folytathatnak, utazhatnak, nyelvet tanulhatnak és ideiglenesen munkát is vállalhatnak.

 Working Holiday Program

A koreai-magyar Working Holiday Program 2013. július 8-án lépett hatályba. A programnak köszönhetően a két ország 18 és 30 év közötti korosztályba tartozó állampolgárai összesen 1 évig (amely időtartam alatt többszöri beutazásra is van lehetőség a vízum érvényességi idejének lejártáig) tartózkodhatnak a másik állam területén, ahol szabadidős és művelődési tevékenységet folytathatnak, utazhatnak, nyelvet tanulhatnak és ideiglenesen munkát is vállalhatnak. A programra való jelentkezéshez Working Holiday vízumot szükséges igényelni a Koreai Köztársaság Nagykövetségén (Budapesten). A vízum meghosszabbítására és a kint tartózkodás alatt más típusú vízum igénylésére nincs lehetőség.

A kint tartózkodás alatti legális munkavállaláshoz „H-1 (látogatási és foglalkoztatási)” vízumot kell a jelentkezőnek igényelnie. A Working Holiday vízum igénylésének a feltételei:

· Magyar állampolgárság, magyarországi lakóhely.

· A vízum igénylésekor betöltött 18. életév, de 30 év alatti életkor.

· A vízum kiadásától számított 12 hónapon belül szükséges belépni a partnerországba.

· A belépéstől számítva legfeljebb 12 hónapig lehet az országban tartózkodni.

· Nem kísérheti hozzátartozó.

· Elsősorban utazásra, turista célokra használható, H-1 típusú vízummal munkalehetőséget keresni csak a beutazást követően lehetséges.

· Évente legfeljebb 100 fő vehet részt a programban.

 

A vízum igényléséhez a következőkre van szükség:

 

· Büntetlen előélet igazolása.

· Jó egészségi állapot (nem kötelező igazolást vinni).

· A partnerország elhagyásához szükséges érvényes menetjeggyel, illetve megvásárlásához szükséges anyagi eszközökkel való rendelkezés igazolása.

· Az illetékes hatóságok által a tartózkodás idejére meghatározott anyagi fedezet igazolása.

· Teljes körű egészségbiztosítás a kint tartózkodás teljes időtartamára.

· Érvényes útlevél.

· Vízumkérelem kitöltése, vízumeljárási díj megfizetése.

 

 

A vízum igényléséhez szükséges adatlap az alábbi linken érhető el: http://www.mofat.go.kr/english/visa/images/res/visakorean.pdf

További információ érhető el a Koreai Working Holiday Információs Központ honlapján: http://www.whic.kr/en/Main/