Szegedi Tudományegyetem, Zeneművészeti Kar  Ahol tudás és szándék találkozik

Információk  --  Hallgatóknak  --  Tanulmányi Osztály

Információk végzős hallgatóknak

A cikk alján fontos letölthető dokumentumokat talál.

 

Végzős hallgatók teendői

 

Fontos! Minden hallgató ellenőrizze az ETR-ben szereplő személyes adatait.  A változást folyamatosan, de legkésőbb április 30-ig be kell jelenteni a Tanulmányi Osztályon, mert ez alapján állítjuk ki a diplomát. Amennyiben a Tanulmányi Osztály a hallgató hibájából (nem ellenőrizte a személyes adatait) hibás diplomát állít ki, akkor csak térítés ellenében állítunk ki újabb oklevelet.

 

Határidők:

Záróvizsgára a Modulon keresztül kell jelentkezni április 10. és 30. között

https://modulo.etr.u-szeged.hu/Modulo2/default/login


Szakdolgozat beadás határideje (TMA): április 30. 14 óra

Szakdolgozat feltöltése: április 13. és május 5. között, amennyiben beadta a záróvizsgára jelentkezését (TMA, ZMT, osztatlan)

 

Portfólió beadás határideje: május 20. 15 óra (Tanulmányi Osztály)
Portfólió feltöltése: május 15. és május 24. között, amennyiben beadta a záróvizsgára jelentkezését (TMA, ZMT, osztatlan)

A hiányzó nyelvvizsga-bizonyítvány bemutatásának határideje: 2015. június 11.


Aki szeretne felkerülni a diplomaosztó meghívójára, június 1-ig mindenképpen mutassa be az ETR-ben nem rögzített nyelvvizsga-bizonyítványát.


A nyelvvizsga-bizonyítványt a Tanulmányi Osztály munkatársai rögzítik, az eredeti dokumentum alapján.


A szakirányú képzésben résztvevő hallgatóknak az oklevél kiállításához nem kell nyelvvizsga.

 

Nyelvvizsgáról igazolást csak a NYAK-tól (Oktatási Hivatal, Nyelvvizsga Akkreditációs Központ) fogadunk el. www.nyak.hu Államilag elismert az a nyelvvizsga, amelyet Magyarországon akkreditált nyelvvizsgaközpontban tesznek le és a NYAK adta ki a bizonyítványt vagy a külföldön tett nyelvvizsgát a NYAK honosította és arról határozatot adott ki. Az aktuális listát szintén a NYAK honlapján találják.

Kérünk minden hallgatót, hogy az ETR-felületén (Nyelvvizsga adatok) ellenőrizze, hogy a leadott nyelvvizsga másolata alapján az adatai felkerültek-e, és pontosak-e az ETR-ben! Bármilyen probléma esetén vegyék fel a kapcsolatot a Tanulmányi Osztály munkatársaival.

 

Az abszolutórium megszerzése és bejelentése a Tanulmányi Osztályon a „NYILATKOZAT AZ ABSZOLUTÓRIUM FELTÉTELEINEK TELJESÍTÉSÉRŐL”űrlapon történik, kizárólag még aktív hallgatók esetében!

 

Az abszolutórium megszerzése és bejelentése kijelölt határidők:

 

Szakirányú továbbképzés esetén: Legkésőbb a diplomakoncert előtt 3 munkanappal kell beadni az ABSZOLUTÓRIUM FELTÉTELEINEK TELJESÍTÉSÉRŐL szóló nyilatkozatot.

 

Előadóművészet alapszak (BA) képzés esetén: Legkésőbb az első záróvizsga előtt 3 munkanappal kell beadni az ABSZOLUTÓRIUM FELTÉTELEINEK TELJESÍTÉSÉRŐL szóló nyilatkozatot.

 

Klasszikus hangszerművész, énekművész, karmester (MA) képzés estén: Legkésőbb a diplomakoncert előtt 3 munkanappal kell beadni az ABSZOLUTÓRIUM FELTÉTELEINEK TELJESÍTÉSÉRŐL szóló nyilatkozatot.

 


Tanári (zenetanári) (TMA) és Tanári (zeneművésztanár) (ZMT) képzések estén:

2015. május 28. 12 óra

 

Osztatlan tanári képzés esetén: 2015. május 28. 12 óra

 

Figyelem! Az a hallgató, aki az előírt időpontig nem szerzi meg az abszolutóriumot, ebben a záróvizsga-időszakban már nem tehet záróvizsgát, csak a következő időszakban. Kérünk minden hallgatók, hogy a teljesítményét folyamatosan kövesse az ETR-es felületén, és ahogy minden jegy /aláírás / követelmény bekerült jelezze a Tanulmányi Osztályon, mert csak akkor adható le a „Nyilatkozat”!

 

Felhívjuk figyelmüket, hogy az a hallgató, akinek bármilyen tartozása van (utóvizsga díj, szolgáltatási díj, kollégiumi díj stb.) az egyetem felé, nem bocsátható záróvizsgára. Tartozás rendezése legkésőbb május 8-ig lehetséges. (Abban az esetben, ha már nincs meg a csekk, akkor a HSZI-től tud új csekket igényelni. Ha bemegy személyesen és bankkártyával kiegyenlíti a tartozását, akkor azonnal jóváírják az összeget. Csekkes befizetés esetén 5-6 munkanap alatt tűnik el a tartozása, átutalás esetén akár 1 hónap is lehet, ezért ezt a megoldást nem javasoljuk.)

 

Bejelentkezés a diplomaosztó ünnepségre: Kérünk minden hallgatót, hogy aki sikeres záróvizsgát tett, és a nyelvvizsgái is rendben vannak, (tehát megkaphatja a diplomát) a záróvizsga napján vagy azt követő napokban jelezze, hogy változott-e részvételi szándéka a diplomaosztó ünnepséggel kapcsolatban. Azt is kérjük bejelenteni, ha a hallgató nem tud/akar részt venni.

 

Diplomaosztó ünnepség időpontja: 2015. június 27. 13 óra Fricsay-terem

 


Tanári záróvizsga az első tanári képzettségüket szerző hallgatók számára


Kilépési lap végzős hallgatóknak


BA komplex záróvizsga követelmények

 

Szakdolgozat információk (tanári mesterszak)

 

Portfólió információk (tanári mesterszak)


Portfólió információk (osztatlan tanári)


Kitöltési útmutató záróvizsgára jelentkezés űrlaphoz


Abszolutórium teljesítése előadóművészet alapszakon

Abszolutórium teljesítése osztatlan tanári szakon

Nyilatkozat abszolutórium feltételeinek teljesítéséről


Nyilatkozat szakdolgozathoz és portfólióhoz oktatók részére


Plágium nyilatkozat