Szegedi Tudományegyetem, Zeneművészeti Kar  Ahol tudás és szándék találkozik

Oktatás
Oktatás
Az SZTE ZMK képzéseinek mintatantervei
Egyetemünk hallgatói 2001 óta tanulmányi ügyeik intézésére az ETR-t (Egységes Tanulmányi Rendszer) alkalmazzák. Segítségével a hallgatók bárhonnan intézhetik kurzusfelvételeiket, jelentkezhetnek vizsgáikra, módosíthatják adataikat (csak olyan adatokat, amiről nem kell törzslapot kiállítani a tanulmányi osztályoknak), emellett kommunikálhatnak egymással, és információkat szerezhetnek kurzusaikról, pénzügyeikről.
A tanulás és oktatás, együttműködés a közös célok érdekében. Az együttműködés a résztvevők közös szándékából jön létre. A Coospace csupán virtuális színtereket kínál a valódi tanulási folyamatok támogatására. Egy-egy kurzushoz kapcsolódó önálló színtér lehetőséget ad a résztvevők számára a kommunikációra, forrásanyagok, tematikák, tananyag letöltésére, otthoni feladatok feltöltésére és értékelésére, feladatok határidejének és az előadások, szemináriumok vagy egyéb gyakorlati célú találkozási alkalmak számontartására.
A kényelmesebb, korszerűbb, gyorsabb, környezetkímélőbb ügyintézés az elektronikus ügyintézés. A MODULO rendszer a Szegedi Tudományegyetem új szolgáltatása, mely ügyfélkapuként működik.