Bezár

Hírarchívum

Virtuális kiállítás, információözön a Szent-Györgyi honlapon

Virtuális kiállítás, információözön a Szent-Györgyi honlapon

2012. október 16.
2 perc

Segíti az október 26-i Szent- Györgyi Tanulmányi Versenyre nevező több mint harminc iskola diákjait a felkészülésben az SZTE friss www.u-szeged.hu/szentgyorgyi honlapja. Itt megtekinthető – többek között – a Szent-Györgyi kiállítások anyaga: a fölnagyítható fotók segítségével sokféle új információ is elérhető a szegedi egyetem egykori kutatójáról, rektoráról.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Kitüntetett szerepet kaphat a http://www.u-szeged.hu/szentgyorgyi honlap az SZTE idén először meghirdetett Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyére készülődők körében. Több mint harminc iskola negyven csapata vesz részt a 2012. október 26-i megmérettetésben. A tanulmányi versenyre készülést segíti a http://www.u-szeged.hu/szentgyorgyi honlap menüpontjai alatti információözön. A dióhéjban összefoglalt életrajz melletti Tanulmányi verseny menüpont alatt megtalálható minden, a vetélkedővel kapcsolatos információ, illetve – többek között – az ajánlott irodalom és számos link. A Kiállítás menüpont alatti Virtuális kiállítás menüpontra kattintók a nyári Szent-Györgyi kiállításon „sétálhatnak”. Innen elérhetőek a Virtuális bemutatóban szereplő képek: https://plus.google.com/photos/114072791559215557115/albums/5789113744107628177?banner=pwa&authkey=CJvcs_G-r_uChgE A kinagyítható fotók segítségével az SZTE ÁOK Szent-Györgyi Emlékszobájában látható tablók információit, illetve az SZTE Klebelsberg Könyvtár Szent-Györgyi-gyűjteménye kevesek által ismert dokumentumait is elolvashatják az érdeklődők. Sőt: a Dokumentumtár-ban a szakirodalom nehezen elérhető darabjainak szkennelt változata is megtalálható.

Az október 26-án megrendezendő Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyre nevező csapatok előzetes kreatív feladatokat kaptak: „Szent-Györgyi Albert Psalmus Humanus című műve alapján készítsenek a csapatok plakátot, posztert vagy egyéb műalkotást!” A feladat része, hogy az elkészített alkotást a csapatok magukkal hozzák Szegedre és a verseny 9 óra 50 perckor kezdődő megnyitója után a szervezők rendezik „kiállítássá” az SZTE TIK épületében (Szeged, Ady tér 10.). A kreatív feladat megoldását a Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny zsűrije értékeli. A vetélkedő napján a csapatok két fordulóban mérik össze tudásukat. Az első forduló teszt feladatsorát számítógépet használva oldhatják meg. A második fordulóról, a döntőbe kerülő iskolák legjobbjainak vetélkedőjéről televíziós műsor készül. Az első helyezett diákcsapat és kísérő tanára elutazhat Cambridge-ba, a dobogós helyezettek értékes nyereményeket kapnak – a Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny egyetlen résztvevője sem tér haza üres kézzel...

A Szegedi Tudományegyetem a hivatalos internetes portálján belüli honlappal is tiszteleg Szent-Györgyi Albert, az egyetem egykori kutatója, oktatója, rektora emléke előtt. A 2012. év jubileumi esztendő, hiszen Szent-Györgyi Albert 80 éve fedezte föl a C-vitamint és tudományos eredményei elismeréseként 75 éve vehette át az orvosi Nobel-díjat. Az évforduló alkalmából az SZTE Marketing és Kommunikációs Igazgatóság, valamint az SZTE Médiacentrum munkatársai és hallgató gyakornokai elkészítették a http://www.u-szeged.hu/szentgyorgyi honlapot. Az ide látogató – többek között – kellemes olvasmányokat, tudósításokat, programtippeket, híreket, dokumentumokat, fotókat és videókat talál – Szent-Györgyi Albertről és a Szent-Györgyi-emlékévről.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek