Bezár

Hírarchívum

Ifjú művészek mutatkoztak be a TIK-ben

Ifjú művészek mutatkoztak be a TIK-ben

2013. június 07.
2 perc

Az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola művészeti iskolája idén ünnepli fennállásának 10. évfordulóját, ennek alkalmából június 7-én nagyszabású művészeti gálát rendeztek a TIK-ben.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

– Az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája, Napközi Otthonos Óvodája 85 éve a város egyik meghatározó több célú nevelési-oktatási intézménye. A gyakorlóiskola 2003-ban bővült az alapfokú művészetoktatási profillal. A képzés zene-, képző-, tánc- és színművészet ágakban indult be – mondta el Zsigriné Sejtes Györgyi igazgatóhelyettes az iskola tízéves fennállásának alkalmából szervezett gálaesten a TIK-ben.

 

Az intézmény munkájának eredményességét bizonyítja, hogy a tavalyi évtől kezdődően túljelentkezést tartanak számon az iskolában, ahol jelenleg közel 1200 6-22 éves gyermek és fiatal tanul. A gálaest egyben megemlékezés volt a névadó, Juhász Gyula születésének 130. évfordulója alkalmából is. A TIK-ben két héten keresztül látható a „Hét-Szín-Világ” címet viselő képzőművészeti kiállítás, amely az intézményben képzőművészeti szakon tanuló diákok legjobb munkáit mutatja be. A tárlat megnyitóján megtudtuk: 10 év alatt 300 rajz szakos diák végzett az iskolában, ahol egy év alatt több ezer ceruzát koptatnak el a gyerekek, egy osztály átlagosan 3800 rajzlapot díszít alkotásaival, s ezek a művek évente 3-400 versenyen mérettetnek meg.

 

Diákjaik közül számos kiemelkedő tehetség. A táncosok Arany fokozatot értek el, és sok a Nívó díjas zongorista is. A Bárdos- és Bartók-kórus az Éneklő Ifjúság megyei döntőjén Arany minősítést ért el. A TIK-ben bemutatkoztak az iskola tánc tagozatára járó diákok. Láthattunk társastánc-, néptánc-, moderntánc- és balettbemutatót is. Az ünnepséget Homoki-Nagy Mária, az SZTE oktatási rektorhelyettese nyitotta meg. A gálaesten hangszeres előadások és kórusénekek is elhangoztak, a gyerekek pedig színjátékkal varázsolták el a publikumot.

 

Az est fővédnökei Homoki-Nagy Mária és Marsi István, az SZTE JGYPK oktatási dékánhelyettese voltak.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek