Bezár

Hírarchívum

pexels-pixabay-159866

Radnóti-estek a Café Radnótiban - híres, helyi kötődésű írók beszélgetéseivel érkezik tavasszal a szegedi bölcsészkar

Radnóti-estek a Café Radnótiban - híres, helyi kötődésű írók beszélgetéseivel érkezik tavasszal a szegedi bölcsészkar

2022. április 04.
2 perc

A Radnóti-estek elnevezést kapta az a beszélgetéssorozat, amelyet idén tavasszal – áprilisban és májusban – rendez meg az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara szerdánként, fél 6-tól, a Café Radnótiban. A négy alkalmon Zalán Tibor, Tverdota György, Solymosi Bálint és Szajbély Mihály mesélnek majd munkásságukról a kar nemrég nyílt, irodalmi tematikájú közösségi terében. Az esteken való részvétel mindenki számára ingyenes.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Idén tavasszal az SZTE BTK és kávézója, a Café Radnóti, egy különleges eseménysorozatra vár minden irodalomkedvelőt. A Radnóti-esteken, amely kapcsolódik az egyetem centenáriumi ünnepségsorozatához is, négy kiemelkedő személlyel ismerkedhet meg a közönség az irodalom világából – méghozzá nem is akárkikkel: olyan, ma már híres művészekkel, akiknek karrierje egykor Szegedről indult. Az első, áprilisi alkalmon Zalán Tiborral, a JATE egykori magyar-orosz szakos hallgatójával beszélget majd Virág Zoltán a szegedi alumnus legújabb verseskötetéről. A következő estén Tverdota György irodalomtörténész érkezik a kávézóba és – a költő születésnapjára is emlékezve – mesél a fiatal József Attiláról, miközben a közönség arra is választ kaphat, hogy pontosan miért is kellett a bölcsészkar híres alumnusának elhagynia a szegedi egyetemet. A májusi előadásokon Solymosi Bálint íróval, újságíróval találkozhatnak az érdeklődők, aki Szegeden töltött éveit idézi fel és legújabb verseskötetét mutatja be, végül a szegedi egyetem egyik ikonikus oktatójával, Szajbély Mihállyal beszélget Vojnics-Rogics Réka doktori hallgató Janikovszky Éváról és az írónő helyi kötődéséről.

 Radnoti-estek_nyitokep

A szegedi bölcsészkar beszélgetéssorozatának célja, hogy közelebb hozza az irodalmat és költészetet a közönséghez, egyúttal teret adva a kortárs szerzők bemutatkozásának. Az idei rendezvénysorozaton a Szegedi Tudományegyetem centenáriumához is kapcsolódva egykori bölcsészkari hallgatókat, ma már íróként vagy költőként tevékenykedő szerzőket hoznak el a kar közösségi terébe, aminek helyét Szeged kulturális térképén ezáltal is biztosítani kívánják.

 

A Radnóti-estek részletes programja a következőképp alakul:

2022. április 6, szerda, fél 6

Zalán Tiborral (író, költő, dramaturg, drámaíró) beszélget Virág Zoltán (az SZTE BTK egyetemi docense)

 

2022. április 20, szerda, fél 6

Tverdota Györggyel (irodalomtörténész) beszélget Szilágyi Zsófia (az SZTE BTK általános és tudományos dékánhelyettese és egyetemi tanára)

 

2022. május 4., szerda, fél 6

Solymosi Bálinttal (író és újságíró) beszélget Füzi Péter (az SZTE BTK doktori hallgatója)

 

2022. május 11., szerda, fél 6

Szajbély Mihállyal (egyetemi tanár) beszélget Vojnics-Rogics Réka (az SZTE BTK doktori hallgatója)

 

A Radnóti-estek részletes programja az SZTE BTK honlapján elérhető: http://arts.u-szeged.hu/hirek/szte-btk-2022-marcius/radnoti-estek-2022?objectParentFolderId=24892


 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek