Színház: La Comédie du Paradoxe

2013. március 27. 20.00,

Pince színház, Szeged, Dugonics tér 2.

DIDEROT születésének háromszázadik évfordulója alkalmából, a la Virgule társulat bemutatja a La Comedie Du Paradoxe című darabot, Jean-Marc Chotteau átiratában és rendezésében.

Diderot Paradoxona…..„A szélsőséges érzékenység teszi középszerűvé a színészeket; a középszerű érzékenység generálja a rossz színészeket; és ami a nagyszerű színészeket felkészíti, az érzékenység teljes hiánya…. ” !

Ez a szórakoztató színházi darab minden korosztály számára érdekes: akár fiatalokról, felnőttekről, iskolásokat és egyetemistákról legyen is szó…. Az előadást beszélgetés követi a színészekkel a darabról.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_41

Kiss Attila az SZTE BTK Angol Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára, több szervezet, köztük a Magyar Shakespeare Bizottság és a Magyar Anglisztikai Társaság (HUSSE) elnökségi tagja, utóbbinak egykori megválasztott elnöke, a hazai anglisztika megkerülhetetlen alakja. A grandiózus vállalkozás, a hétkötetes Az angol irodalom története sorozat második kötetének egyik szerkesztője tavaly, kiemelkedő életművének és szakmai sikereinek elismeréseként, Országh László-díjban részesült. Kiss Attila 2023 szeptemberében megvédte Kettős anatómia. Angol reneszánsz tragédiák a kora újkorban és ma című akadémiai doktori értekezését, 2024 áprilisában pedig hivatalosan is az MTA doktora lett.