SZTE BTK 2012. május

2012. május 28.

A vizsgaidőszakban a már bevált tanulási lehetőségek mellett kikapcsolódási és újszerű fölkészülési módszert is kínál az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központja. A zöld oázis június 21-ig minden hét 3 hétköznapján (keddenként, szerdánként, csütörtökönként) 10 és 18 óra között felüdülést nyújt.

 

2012. május 21.
2012. május 14.

Pálinkás József, az MTA elnöke, kiváló kutatóknak, tudósoknak adta át az Akadémiai Díjat a Magyar Tudományos Akadémia 183. közgyűlésén. A díjazottak az elmúlt öt évben elért, kimagasló kutatási eredményeikért részesültek a rangos kitüntetésben.

2012. május 13.

A PISA (Programme for International Student Assessment) folyamatosan fejlődik, és alkalmazkodik a 21. század igényeihez – tudtuk meg a nemzetközi tanulói teljesítménymérő program két szakértőjétől. A „Szeged Workshop on Educational Evaluation – SWEE 2012” műhelyen beszélgettünk.

 

2012. május 13.

431 évvel ezelőtt, 1581. május 12-én adta ki Vilniusban a kolozsvári és a szegedi egyetem elődjének tekintett kolozsvári akadémia alapító okiratát Báthory István erdélyi fejedelem és lengyel király – az esemény emlékére koszorút helyeztek el a fejedelem Nemzeti Pantheonbeli szobránál a Szegedi Tudományegyetem képviselői.

 

2012. május 07.

Tíz ország huszonnégy irodalomtudósával rajtolt el a Hermann Hesse Nobel-díjas svájci-német író halálának ötvenedik évfordulójára szervezett konferencia Szegeden. A négynapos tudományos tanácskozást koncerttel és kiállítással is színesítették a szervezők.

 

2012. május 02.
2012. április 23.

A Magyar Kerékpárosklub idén tavasszal is meghirdette a „Bringázz a munkába!” kampányt. Vállalatok és iskolák is csatlakozhatnak az évek óta működő biciklis-mozgalomhoz. Május közepén derül ki, melyik cég vagy iskola bizonyul a leginkább környezettudatosnak, ami a közlekedést illeti.

 

2012. április 13.

Az SZTE-n kilencedik éve rendezik meg az Egyetemi Tavaszt. Április és május között megnyílnak az SZTE kapui: konferenciák, koncertek, filmvetítések, színházi előadások, hangversenyek és kari napok várják az érdeklődőket. Az Egyetemi Tavasz híreit, tudósításait itt kötjük csokorba.

 

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.