SZTE BTK 2012. február

2012. február 27.
2012. február 22.

Szegeddel utolsó vidéki állomásához érkezett a Start a diplomáért – nyílt konzultációs, információs, felvételi napok című rendezvénysorozat, hogy a leendő hallgatókat tájékoztassa a továbbtanulás fontosabb változásairól. A Szegeden elhangzott tájékoztató előadásokat az egyetem honlapján bárki megtekintheti.

2012. február 15.

A tévhitekkel ellentétben több területen is hasznosítható a kommunikáció szakos diploma, megalapozza – nem csupán a kamerák vagy a mikrofon előtt – a munkaerő-piaci karriert – mondta Szajbély Mihály tanszékvezető, mikor a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Kommunikáció és médiatudomány szakán tartott nyílt hét tapasztalatairól kérdeztük. Hangsúlyozta: aki az SZTE másik szakára jelentkezik, annak is adott a lehetőség a kommunikációval megismerkedni, hiszen a több ciklusú, bolognai rendszerben van mód a szakok közötti vándorlásra a „minor” képzéseknek köszönhetően.

2012. február 06.
2012. február 04.

A Szegedi Tudományegyetem nyílt napján (február 4-én 9-15 óra között), is tárt kapukkal vár minden érdeklődőt az intézmény. Itt választ adnak a nagy kérdésre: miért válasszuk éppen a szegedi egyetemet? A dilemma eldöntésére február 24-ig kaptak haladékot a diákok.

2012. február 02.

Meghosszabbította a felvételi jelentkezési határidőt 2012. február 24-ig az Oktatásért Felelős Államtitkárság. A változások közti eligazodáshoz az SZTE iránytűt ad: Az SZTE február 4-én – rendkívüli szülői értekezlettel – nyílt napot tart, február 6-tól pedig több karon is elkezdődik az információs hét.

2012. január 21.

Pál József irodalomtörténész napi feladatnak tartja a magyar tudományos nyelv korszerűsítését.

 

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.