Városi kitüntetések az SZTE dolgozóinak

Szeged Napja alkalmából a Szegedi Tudományegyetem több dolgozója is rangos városi elismerésben részesült.

Pro Urbe Díjat kapott Lonovics János professzor, az SZTE ÁOK I. Belgyógyászati Klinika egyetemi tanára.
Szeged Nemzetközi Kapcsolataiért Emlékéremben részesült Pál József professzor, az SZTE BTK Romanisztika Intézet Olasz Nyelvi és Irodalmi Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára, az egyetem nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese, valamint Varga Endre professzor, az SZTE ÁOK Traumatológiai Klinika egyetemi tanára.
Szegedért Emlékérmet vehetett át Szűcs Péter csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos, az SZTE ÁOK Gyermekgyógyászati Klinika orvosa.
A díjakat május 21-én díszközgyűlés keretében nyújtották át.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_41

Kiss Attila az SZTE BTK Angol Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára, több szervezet, köztük a Magyar Shakespeare Bizottság és a Magyar Anglisztikai Társaság (HUSSE) elnökségi tagja, utóbbinak egykori megválasztott elnöke, a hazai anglisztika megkerülhetetlen alakja. A grandiózus vállalkozás, a hétkötetes Az angol irodalom története sorozat második kötetének egyik szerkesztője tavaly, kiemelkedő életművének és szakmai sikereinek elismeréseként, Országh László-díjban részesült. Kiss Attila 2023 szeptemberében megvédte Kettős anatómia. Angol reneszánsz tragédiák a kora újkorban és ma című akadémiai doktori értekezését, 2024 áprilisában pedig hivatalosan is az MTA doktora lett.